Sinds 2012 zijn wij begonnen met de productie van onze eigen kaas. Zo zijn we begonnen met de productie van onze eigen Mècorino. Na de Mécorino volgden ook de harde schapenkazen, halloemie, schimmelkaas en overige kaassoorten.

Mècorino

De Mècorino is een kaas die wordt gemaakt via een speciaal rijpingsproces. De kaas wordt bij hoge temperaturen bereid en vervolgens niet geperst. Daarna gaat het rijpingsproces door in de koelkast.

De Mecorino blijft hierdoor een zeer zachte en jonge kaas met een milde smaak die bij jong en oud vaak in de smaak valt

De naam van de Mècorino-kaas is door ons zelf bedacht. Veel mensen hebben het altijd over mekkerende schapen, terwijl een geit juist mekkert en een schaap blaat. Verder is het zo dat de melk die wij teveel produceren, wordt afgenomen door de melkcoöperatie Nederland, genaamd Mecone. Hieruit is de woordspeling Mècorino ontstaan.

Onze Mècorino-kaas is te verkrijgen in verschillende smaken:

– Naturel
– Fenegriek (een zaadje dat smaakt naar walnoot)
– Italiaanse kruiden
– Knoflook

Schapenkaas

Van onze biologische schapenmelk produceren wij ook de ‘harde’kaassoorten. Wij bieden Jong, jong belegen en oud aan. Veel mensen worden vaak verrast door je volle smaak die schapenkaas biedt. Door het aanbieden van deze kaas kunnen mensen met een koemelk allergie ook genieten van een milde kaas.

Het mooie aan onze kazen is dat ze behalve biologisch en heerlijk van smaak zijn, door mensen vaak bestempeld worden als minder zout.

Haloemie

Deze van oorsprong Cypriotische kaas lijkt een beetje op een mix van feta en mozzarella

Onze Haloemie (oftewel Halloumi) is een van oorsprong cypriotische kaas. deze kaas lijkt op een mix van feta en mozzarella. Oorspronkelijk is halloumi gemaakt van een mengsel van schapen- en geitenmelk, soms wordt er nog koeienmelk aan toegevoegd. De kaas is van nature erg zout en kent hierdoor veel overeenkomsten met feta. Een groot verschil is echter de structuur, die wat meer gelaagd is en vrij elastisch net als de geliefde mozzarella.

Onze Haloemie komt echter niet uit Cyprus en is van 100% schaap gemaakt. Onze Haloemie kenmerkt zich door een zachtere structuur en een minder zoute smaak. Haloemie is een kaas maar ook de perfecte vlees vervanger door de elastische structuur.

Wit Schimmel

Een van de nieuwste kaassoorten in ons assortiment is de wit schimmel kaas. Een jonge milde kaas die verwerkt wordt met een witte schimmellaag. De kaas wordt net zo als de Mècorino niet geperst en in plaats van met paraffine omhuld wordt hij geïmpregneerd met wit schimmel.

Vreugdevol

De Vreugdevol kaas is een gepastauriseerde rood flora kaas.
Het is een gewassen korst kaas.
Dit houdt in dat de kaas iedere dag gewassen wordt waardoor er een natuurlijke korst ontstaat en de kenmerkende smaak ontwikkeld van de rood flora.
De kaas heeft een pikante smaak met een romige nasmaak. De korst kunt u in principe gewoon eten, het kan wel zijn dat het wat sterker smaakt.