Overige zuivelproducten

De vreugdehoeve zuivel productie is begonnen met de schapenyoghurt in 2011. het nieuwe bedrijf in 2012 zorgde er tevens voor dat wij konden groeien als bedrijf en daarbij ook in de zuivel. Naast ons ijs en kaas hebben wij ook melk, kefir, Yoghurt(natuurlijk) en kwark in ons assortiment.

Schapenmelk

De grondstof waar elke product van wordt gemaakt. Onze eigen Biologische schapen melk. Deze melk is door zijn milde smaak een goede vervanger voor koeienmelk. mensen met een koemelk allergie kunnen hierdoor genieten van deze melk. In schapenmelk zit echter wel lactose(zoals in elk dierlijke melksoort).

Kefir

Een van de producten gemaakt uit schapenmelk is de kefir. kefir is een witte sprankelende friszure zuivelproduct(qua smaak vergelijkbaar aan karnemelk). Melkkefir is gemaakt met behulp van goede bacteriën en gisten. Kefir wordt ook wel “yoghurtplantje” genoemd. Echter is het geen plant en is het resultaat gezonder dan yoghurt. Daar waar yoghurt één melkzuurbacteriestam als basis heeft, heeft kefir er een aantal.

Yoghurt

Het product waar onze zuivel mee is begonnen. Een frisse roeryoghurt op basis van schapenmelk. Een geliefde product voor bij het ontbij of lekker naa het eten. een Yoghurt met een mild zure smaak en licht verteerbaar. Deze yoghurt is verkrijgbaar in meerdere smaken zoals Aardbei, bosbes en naturel.