Onze Marianne is het hoofd van onze zuivelproductie, die aanvankelijk gestart is met de productie van onze eigen schapenyoghurt. Haar passie voor de zuivelproductie is begonnen toen ze in aanraking kwam met de schapenyoghurt van een ander bedrijf, deze viel erg in de smaak maar was sporadisch verkrijgbaar. Doordat deze wel in de smaak viel, met de combinatie van het hebben van eigen schapenmelk begon Marianne met een eigen productie ervan.

De productie van de yoghurt kwam tot stand maar omdat wij ons wel willen onderscheiden van andere bedrijven hebben wij gekozen voor het maken van roeryoghurt, waar onze collega´s standyoghurt maken. Het verschil van deze soorten is dat standyoghurt meer de substantie van kwark heeft, waarbij die van roeryoghurt een zachtere, meer vloeibare substantie heeft.

In 2011 besloot Marianne haar kennis te verbreden en rondde haar Cursus ijsbereider af. Zo begon ze met het maken van ons eigen ambachtelijke schapenijs. Ze kwam meer over de samenstelling van ijsmixen te weten en is ze in staat de recepten makkelijker aan te passen en te verbeteren. Ook heeft ze geleerd om te kunnen werken met pure grondstoffen en zijn we hierdoor niet afhankelijk van kant-en-klare ijsmixen of smaakpasta’s.

Hierna heeft Marianne ook een product-innovatiecursus gedaan. Deze cursus helpt je om een totaal nieuw product te maken en dit daarbij ook goed in de markt te zetten. Het eerste geheel nieuwe product is de Mècorino-kaas geworden. Het is een halfharde kaas, met een korst van paraffine. Het kaasje moest makkelijk mee te nemen zijn en er vooral ambachtelijk uitzien. De kaas is in verschillende smakenverkrijgbaar: naturel, Italiaanse kruiden, knoflook, honingklaver en fenegriek.

Door de passie van Marianne word het assortiment steeds groter zo bieden wij op het moment aan:

  • Diverse kaassoorten
  • Melk
  • Kefir
  • Yoghurt
  • Kwark
  • IJs