De Vreugdehoeve is opgericht door de familie van Assen.
Vader, moeder en de drie kinderen werken met veel passie en toewijding in het bedrijf.

DS-2021-9130 Zwolle Familiebedrijven de Vreugdehoeve De familie van Assen bij hun schapen Foto Frans Paalman Zwolle © 2021

Herman & Marianne

Herman is 53 jaar oud en geboren en getogen in Spoolde. Na zijn opleiding Veehouderij aan de middelbare landbouwschool heeft hij de opleiding voor varkenshouderij gevolgd en succesvol afgerond. Daarna zijn Herman en Marianne gestart als varkenshouder op de boerderij waar Herman geboren is. Na het uitbreken van de varkenspest in 1997 waren ze gedwongen de varkenshouderij op te geven. Samen zijn ze op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging, door een krantenartikel zijn ze gaan onderzoeken of schapen melken wat voor hun was. In die tijd was hij ook beheerder van het buurthuis in Spoolde. hij heeft dit jarenlang met veel plezier gedaan en heb daardoor veel ervaring opgedaan in het organiseren van feesten en partijen. Hun nieuwsgierigheid werd getriggerd bij het melken van schapen. Hierin zagen ze een nieuwe toekomst, en zo geschiedde en staan we nu waar we staan. Een prachtig bedrijf met alle facetten waar ze goed in zijn.

Marianne heeft een opleiding voor boekhouder gevolgd maar kwam er achter dat het niet haar passie was. Marianne is enorm creatief waar ze achter kwamen tijdens het maken van buffetten in het Buurthuis Spoolde. Zo is ze begonnen met zuivelcursussen volgen wat uitgegroeid is tot onze hedendaagse productie.
Verder is ze steeds op zoek naar variaties op de bestaande producten en maakt ze bijvoorbeeld nieuwe soorten kaas en ijs. Op die manier kunnen we ook regelmatig nieuwe en andere producten aanbieden.

Foto Herman en Marianne samen.

Henri is de oudste van de drie kinderen. Hij is begonnen op zijn 11e met het helpen op de boederij, hij begon met het voeren van de dieren. Na de opleiding aan de middelbare landbouw school heeft Henri een jaar hogere landbouw gestudeerd in Dronten.
Zo is Henri in 2015 officieel in het bedrijf gestart.
Henri verzorgd alles op het gebied van de dieren zoals het voeren, melken, bekappen, scheren en lammeren. Hij heeft naast de dieren ook een passie voor landbewerking, zo zorgt hij er voor dat wij ons eigen voer verbouwen.
Henri is dan ook veel op de trekker te vinden.

Henri van Assen

Marlies is de oudste dochter, na haar opleiding aan de middelbare hotelschool is ze in 2015 aan de slag gegaan in ons familiebedrijf.
Marlies zorgt ervoor dat het restaurant goed loopt, ze bespreekt feesten en partijen, regelt de vergaderingen en zorgt ervoor dat onze gasten een onvergetelijke tijd hebben op onze boerderij.

Marlies van Assen